Tutorial : Create a Custom Page On Tumblr

chanyeol cutie >3<
Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor kali ni tieqa nak share cara untuk custom/add page bagi tumblr users. Page dekat tumblr ni bentuk mcm mana? Act sama je mcm blog, korang boleh tambah page utk bias, tutor section. etc. Dekat sini ada dua cara. Click utk tumbesaran.

Add Page { Standard Layout }
1. Sign In Tumblr
2. Dahsboard > Customize
3. Scroll dan click Add a page

4. Click Standard Layout. Bahagian URL tu korang boleh letak link website atau page tumblr
5. Step keempat tu, boleh letak link atau apa-II je notes yang korang nak letak
6. Then, Click Update Preview dan Save.

Add Page { Custom Layout }
1. Sign In Tumblr
2. Dashboard > Customize
3. Scroll dan click Add a page
4. Select Custom Layout 
5. URL boleh letak link atau apa-II nama
6. Page yang ini menggunakan codes/HTML. So, korg boleh search "page tumblr theme"
7. Bila dah jumpa, copy code theme tu dan paste di ruangan HTML
8. Then, click Update Preview
9. Ni contoh theme yang tieqa guna. Lastly, korang boleh Save
10. Done. Kalau tak faham boleh tanya.

3 comment [s]:

Nooraina Athirah Ramlee said...

jom join !

http://honey-rosa.blogspot.com/2013/12/last-giveaway-in-2013.html

Mystery :P said...

akak akak akak.. mana nak cari exo punya type page theme? x jumpa lahhh

Muhammad Adam Sani said...

Thank you, noona.