Tutorial : Bold First Letter { All Templates }

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor ni ada yang request hari tu, tp hari ni baru ada mood nak buat. Okay lah tieqa nak tunjukkan cara untuk buat bold first letter pada post title. Tutor ni sesuai utk template simple, denim dan classic. Contohnya mcm ni ;

{ e x a m p l e }

Template Simple & Template Denim

1. Dashboard > Template
2. Tekan Ctrl + f dan cari code
.post-title {
           atau
h3.post-title, .comments h4 {
3. Then, copy code di bawah
.post-title:first-letter {
font-size: 20px;
font-family: 'Arial' ;
color: #C0DAF9;
padding: 1px;
}
4. Paste di bawah code tadi selepas code ' } ' . Boleh lihat contoh di bawah ni
5. Preview & save.

Template Classic / Blogskin 
1. Dashboard > Template
2. Tekan Ctrl + f dan cari code post title blog korang, setiap blogskin code post title berbeza2
3. Then, copy code ni
.post-title:first-letter {
font-size: 20px;
font-family: 'Arial' ;
color: #C0DAF9;
padding: 1px;
}
4. Paste di bawah code post title
5. Preview & save.

Pink : Tukar kepada title post. refer code post title { blogskin }
Biru : Saiz font
Hijau : Warna font

4 comment [s]:

miss97 said...

saya guna tuto ini, thanks. it's working :D

syahirah yusri said...

akak ,
nak repost tuto ni boleh ?
saya credit akak :)
please

atiqahjaidin said...

@syahirah yusriBoleh :)

syahirah yusri said...

tq akak :))