Tutorial : Change Dashboard Theme on Tumblr

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor kedua about tumblr. Kali ni nak tunjukkan cara bagaimana nak tukar theme untuk dashboard tumblr. Act, pada asalnya dashboard tu kosong je kan? Tapi skrang kita boleh letak background dekat dashboard tu. Nak cuba? Follow this steps ;

1. Click { SINI }
2. Boleh search apa-apa pada ruangan 'Search' tu dan pilih jenis theme yg korang suka. Contoh.
3. Sblum tu, korg kena install Stylish. Click pada "install Stylish"
4. Akan keluar satu tab. Click "Add". Tunggu beberapa saat untuk install
5. Click "Install with Stylish"
6. Skrang, pergi ke dashboard tumblr korang dan refresh page tu
7. Hasilnya. Disbbkan tieqa pakai netbook so nampak kecil. Btw done.
*Tutor ni tieqa guna utk Google Chrome

7 comment [s]:

Ha Niel said...

kakkalu gne torch?

nurul ɑnisɑh said...

Thanks for the tuto kak Tiqa^^

atiqahjaidin said...

@Ha Niel : Torch ? ._.
@nurul ɑnisɑh : U're welcome ^^

Aqilah Othman said...

Yay jadi! Tysm!

Byun EXOstan said...

@Ha Niel kalau pakai torch pon bole..sye pon pakai torch

Jade The Jaded said...

kenapa tak jadi pun? :(

atiqahjaidin said...

@Jade The Jaded : Guna browser apa eh? Sbb ni sesuai utk google chrome je :/