Tutorial : Colourful Text { Photoshop }


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hari ni tieqa ada masa utk update blog. Hehe. Tutor ni tieqa nk tunjukkan cara utk buat colorful text. Mybe ada yg dah tahu. Tapi bg yang belum tahu boleh ikut tutor ni, act mmg dah lama blogger request, cuma tieqa je malas nak buat. lol. sorry. Okay lah jom mula.

Step 1 : Text
1. Open Adobe Photoshop
2. File > New



Step 2 : Colorize Text
1. Highlight text. Kemudian ikut step di bawah ni



2. Ulang step yang sama mcm dekat atas ni. Gunakan pelbagai jenis warna, 
sehingga semua huruf diwarnakan


3. Kalau nak bagi nmpak menarik boleh tambah effects dekat text tu
4. Seterusnya, bole la save. File > Save As > PNG > Save.

2 comment [s]:

Nur Aisyah said...

Eh , dia sudah kembali ^^

nurul nabila said...

thank's for the tuto akak :)