Tutorial : Affiliates Page in New Tab { Blogskin }


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Ramai yang tanya mcm mana tieqa buat page Affiliates, bila click terus pergi new tab. Actually tak susah mana. Korang just create another blog. Then paste je code blogskin dalam tu. Faham tak? LOL. Takpe tieqa tunjuk stepnya.

1. Dashboard > New Blog

2. Korang lengkapkan maklumat. 
3. Bila sudah sila convert Template Designer kepada Template Classic { Click }
4. Dashboard > edit HTML


5. Delete semua codes yang ada
6. Gantikan dengan codes skin pilihan korang. Search dekat blogskin "Affiliates Skins"
7. Ni contohnya. Credit to d'right owner


8. Bila dah save. Copy URL blog tadi dan masukkan ke dalam blog korang
9. Done. Tak faham boleh tanya.

18 comment [s]:

liyana fatihah said...

ah , apa code dia nak letak dalam blog . saya punya navigate dia takde tempat letak link affies blog .

Ha Niel said...

x menjadi la

AtiqahJaidin said...

@liyana fatihah : Boleh search dekat blogskin :3
@Ha Niel : Kenapa tak jadi pula? :(

_FalFau3 said...

Menjadi la kak :D Thnkyouu !

Ha Niel said...

entah la !!

Arysha Hafrina said...

Macam mana nak letak kat blog ? :(

cik hyun said...

macam mana nak letak dekat blog eh ?

Miss Pepo said...

nak letak dekat mana dalam blog? :o

AtiqahJaidin said...

@Miss Pepo copy code skin tu and then paste dkat edit HTML.

fatinaziz said...

sys, kena buat blog baru then nk kena transfer semuaa code dlm blog lama kita ke blog baru kita ea ?

fatinaziz said...

kita guna sys punya skins tau :)

AtiqahJaidin said...

@fatinaziz Eh tak payah transfer apa2. Blog lama biarkan. Just kita masukkan code skin affiliates dekat blog baru tu ;

nasharina sardi said...

akak ,, mcm mana nak letak kat dlm blog lama kita tu erk ? ada tuto ?

Nur Aisyah said...

akak saya masih tak fahamla..code affiliates tu letak kat mane (kat dalam edit html blog lame) ?

Ikha Mohd said...

unnie boleh tak buat basecode code untuk affiliates

nur liyana said...

nk copy link yg mana ? then nk letak kt mana ??

nur liyana said...

hmm .. kalau blog saya xde tempat nk letak affiliates macam mana ?

atiqahjaidin said...

First kena buat blog baru and then cari code affiliates dekat blogskins.com. lepas tu awak copy url blog baru and then paste dekat ruangan navigate.