Tutorial : How to Convert to Classic Template

Tumblr_md5trmvhaf1rbavh7o1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hai semuaa!! saya kembali. Sorry dah lama tak update. Busy sikit. Request korang pon tieqa tak sempat nak nak reply dan buat. Sorry sangat. Next time, kalau ada masa tieqa akan buat ye. Ok lah. Memandangkan dashboard dah bertukar baru. So, mesti ada sesetengah blogger yang masih keliru mcm mana nak tukar template ke template classic kan? Nak tahu caranya? Jom ikut sini.

1. Dashboard > Template

2. Lepas tu, korang scroll ke bawah sikit. Nanti akan jumpa mcm ni



3. Dah? Now click Revert to Classic Template



4. Done! Mudah je kan.

8 comment [s]:

Sarah Zulkifli said...

Tapi kalau untuk CLASSIC ke TEMPLATE DESIGNER . Mcm mne ?

Nurul AtiQah said...

@Sarah Zulkifli : Refer sini http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/11/tutorial-convert-template-classic-to.html

Siti Nur Zahira said...

Thank you for the tutor :)

Asyikin said...

Awak nk copy tuto boleh tk ? Nnti Syikin credit .. Boleh ?

syakirah said...

thanks so muchhh! :*

Nadasyafiah Rosli said...

kak . sye re-tutor boleh ? nnti sye letak credit :)

Kai Jay said...

akak,saya re-tutor boleh? saya janji letak credit :)

Little Twinkle said...

thanks untuk tutor ni unnie!