Tutorial : Private CBox


Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Gud morning . ok hari ni tieqa nk buat tuto yg agak simple iaitu private cbox . Mcm mane tuh? alaa mcm kt blog ni . Tau dah kn . Sape yg xtau lg . Meh tieqa tunjukkn caranya . Btw before start tuto ni korg boleh tgk tuto INI dulu

1.Okay sudah? Ambil code cbox tuh dan letak je kat mana korg nak letak .
2.Lepas tu check balik code tuh dan cari code ni
width="200" height="305
3.Tukarkan height jadi "0" . Mcm kt bawah ni
 width="200" height="0
4.Done.

9 comment [s]:

Hazirah Hana said...

nak tanye...nak paste code cbox kite dekat mane..sebab saye pakai classic template..macam mne?

Nurul AtiQah said...

@Hazirah Hana : Paste dkt edit HTML.

Lyn said...

camne nak check org hantar mesej kat cbox?

Naailah said...
This comment has been removed by the author.
Naailah said...

@kak Atiqah . Terima Kasih tuto ni ! jadi laa :DD

@Lyn : kalu nak tengok mesej dekat Cbox tuh . Right-click kat perkataan " Refresh " then tekan Open lInk In New Tab . Nnti dha boleh tengok (:

Nurin Aqilah said...

kalau ShoutBox boleh ke buat macam ni ? Nurin buat tak jadilah . ke mesti kena guna Cbox kak ?

Nurin Aqilah said...

ehh kak . maaf maaf gelabah tanya soalan. Nurin dah cuba try tukar height tu . Jadi, but tak gunalah no. 0 . BTW thanks for the tuto kak :D

Dayang Nur Isfawati said...

akak adek pinjam tutor boleh?? nanti adek credit akak

Nur Shafiq said...

terbaik tuto nih (Y)