Tutorial : Letak Link Dekat Post Title (Blogskin)

Tumblr_lvi8g23fov1qfiztao1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Sorry klau post ni memenuhkn runag dashboard korg . hehe . Time tieqa ada masa ni , tieqa buat la tuto sikit . Ok tuto ni tieqa akn ajar cara nk letak link di setiap post title. Faham tak? Klau tak, cer korg try click dkt mana2 title kt blog tieqa ni . Nt dia akan terus pegi ke post tu . Ha! tu la tuto utk hari ni . Jom mulakan .

1.Dashboard > Template > Edit HTML
2.Press Ctrl+c serentak dan cari code <$BlogItemTitle$>
3.Delete code <$BlogItemTitle$> . Dan gantikan dgn code bawah ni

<span class="PostTitle">
<a href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<$BlogItemTitle$></a></span>
4.Preview & save

credit:AnisDiyana

6 comment [s]:

notanotak said...

XDE PUN KOD <$BlogItemTitle$> NI KAT LAM BLOG...

♥ Lia Abdillah ♥ said...

@notanotak sy mule2 xde jugak, cube awk padam sikit2 kod tu .. nanti dia akn ade la . Harap dpt bantu ;)

Fatin Nabila said...

kenapa tak jadi? dah jumpa code tu. dah gantikan. tapi bila preview dia cakap page not found. kenapa? tolong saya!!!

Fatin Nabila said...

yeaaa.. dah dapt buat.. thx.. :)

Ella Suhaila said...

Kak , saya amik tuto ni . nanty sye credit akak :)

Diana Azhar said...

tq unnie! menjadi :)