Artwork ;

Assalamualaikum. Percubaan pertama buat 'graphic' macam ni. Act, masih belum layak digelar sebagai graphic sebab design yang digunakan still nampak kosong. Masih dalam proses belajar sebenarnya. So sorry kalau ada apa-II kekurangan, especially gif yg nampak agak tersekat-II tu. ahaa. Tbh, tieqa memang lemah bab tu. 


Dua artworks yang tieqa buat dalam bulan ni, since ada extra time kejap. Effect yang pertama tu, tieqa belajar dari Ayuni. She's totally good in graphic tbh. Second, baozi's graphic. Act, ni utk birthday dia, tapi awal sangat eden buat. Here's my other artworks. Yeay, I'm still learning.


// All original gifs belong to rightful owners

17 comment [s]:

BaekReeth said...

serious lawa kak tieqa <3 hehe :D

Nurul8311 said...

cantik lah, kak tiqah!!

atiqahjaidin said...

@BaekReeth : Thanks /cries/
@Nurul8311 : Mekasih ;--;

dynaaida said...

Akak!! Cantik giler arts akak!! Bleh buat tuto x pasal arts tu? Klau x leh bleh kasi Dyna link x? Imma Ps LOVER <3

atiqahjaidin said...

@dynaaida : Thanks dear. banyak lg yang perlu akak belajar sbnarnya ; arts yang mana satu eh ?

dynaaida said...

ehehehe.. semua xDDD

Ummi Athilya said...

cantiknya akak, macam mana aksk buatu tu....buat tuto ni lha!

atiqahjaidin said...

@dynaaida : Lols. act tutor gif tu akak dah buatkan tuto. dekat bahagian 'header gif/animation'
Utk arts yang lain nt ada masa akak buat tuto. Tapi tak tahu bila. Ambil masa sikit.

@Ummi Athilya : Thanks. Yang mana eh? gif tu? cara dia sama macam buat header. Boleh search dekat bahagian 'header gif/animation' akak ada buat tuto pasal tu.

Syaza Syazana Anwar said...

boleh ambil kah? Kak Tieqa. Saya tertarik sebab ianya cantik.

Syaza Syazana Anwar said...

Kak Tieqa, tak de ke Luhan punya graphic ?

atiqahjaidin said...

@Syaza Syazana Anwar : Sorry, sebab ni bukan freebies. akak sekadar share je. sorry ;-;
Ada. cuba check dekat blog artwork :]

Fatin ✿ said...

I really love the Art6 yang wish utk SPM tu ehe.
And the D.O. one. Ahhh.
He's cutee and my friend sangat2 adore him.

Haanie said...

tbh, i'm totally sucks at simple graphics especially on making gif TT.TT
but akak punya seems great *thumbs up*

atiqahjaidin said...

@Fatin ✿ : Thanks. Ikr, he's so cute >.<

@Haanie : Omo. Thanks Haanie. Btw your graphics still awesome. I really like ur artwork tbh. cantik & kreatif ! :]

Dayang Nurhuda Datu Muhammad said...

wow! cantiknye..! turunkan lah ilmu sket :)

nurliyana fatihah said...

akak ajar la sikit macam mana nak buat macam yehet tu kak :D

atiqahjaidin said...

@ayang Nurhuda Datu Muhammad : InsyaAllah :)
@nurliyana fatihah : InsyaAllah, tgk keadaan, akak cuba :)