Tutorial : Sticky Post

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Memandangkan ada yang request, so tieqa terpaksa repost semula tutor ni sebab dashboard dah lain. Request ni dari Ask.fm. Tieqa rasa yg dimaksudkan tu sticky post.


1. Dashboard > New Post
2. Buat entry macam biasa. Kemudian Publish

3. Posts > Edit
4. Click pada Published on
5. Skrang, tetapkan tarikh dan masa korang nak post tu sampai bila
6. Bila sudah. Publish post.

3 comment [s]:

Nurul Syakirah Mohammed said...

Bila kite set tarikh & masa tu, dia post entry tu pada tarikh tu ke, dia post entry tu sampai tarikh kite tetapkan tu?

AtiqahJaidin said...

@Nurul Syakirah Mohammed Tarikh & masa tu kita set smpai mana kita nak entry tu kekal dekat home page ;

Nurul Syakirah Mohammed said...

Ah okay thank you! :)