Tutorial : How to Upload mp3 { Kiwi.com }

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tieqa buat tutor ni disbbkan ada yg masih keliru utk dpatkan URL mp3. Jadi hari ni tieqa akan tunjukkan step by step cara utk dapatkan URL mp3 bagi pengguna kiwi.com . Btw tutor ni sesuai utk AudioMusic Player sahaja.

1. Click here
2. Sila Sign Up terlebih dahulu
3. Click Upload
4. Next, Click My Computer and then Browse dan pilih lagu pilihan korg
5. Lepas tu click Start Upload
6. Tunggu beberapa saat utk upload

7. Kemudian, korg click pd link yang tieqa warnakan tu
8. Scroll ke bawah. dan cari seperti ini
9. Dah jumpa? Bagus. Skrang copy code Direct Hotlink
10. Done.

7 comment [s]:

Nur Farizah said...

Thanks for the tutor unnie. Akhirnya saeng dapat gak tukar lagu blog sbb irondj rosak ^v^

AtiqahJaidin said...

@Nur Farizah U're welcome. hehe. a'ah ada problem :/

BaekSoo Wifeu said...

@AtiqahJaidin
Kat mane nak letak kod tu?

Asma Sah said...

Thanks :D

This is E said...

Salam , macam mana nak log outacc kiwi6 ni ? Thanks for answer :)

AtiqahJaidin said...

@This is EW'salam..log out? ._.

AtiqahJaidin said...

@BaekSoo Wifeu Dekat edit HTML