Tutorial : Reply This Comment

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hari ni tiqa nak tunjukkan cara bagaimana nk letak "Reply This Comment" pd bahagian comment. Tutor ni sesuai utk template denim. Template simple tieqa tak pasti boleh ke tak. Korang cuba dulu okay? .

{ e x a m p l e }

1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code
<b:include data='comment' name='commentDeleteIcon'/>
3. Kemudian, copy code ni
<span class='comment-reply'><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?
blogID=BLOG ID &amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23
&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;,&quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,
scrollbars=yes,width=400,height=450&quot;);
return false;'>[REPLY THIS COMMENT]</a></span>
4. Paste di bawah code yg korang cari tadi
5. Preview. Kalau dah menjadi Save.

Pink : BLOG ID
Biru : Boleh tukar dgn ayat korg sendiri

Credit ; ArrienAmani

6 comment [s]:

Za Leena said...

simple template pon jd Tieqa.. thanx! akak tambah icon tepi reply tu..lg cute jd! huhu

AtiqahJaidin said...

@Za Leena Yeke kak? Alhamdulillah, jadi :) ingatkan tak boleh. welcome ^^

SooRa said...

thx Unnie :)

Alya Rawrr said...

Tak de pon link tu :'(

tengku syerara said...

unnie dalam html sy takde pun code tu. dah search tapi takde jugak. kalau boleh nak letak kat mana erk code yg suruh search tu? dkt #comment atau <$blogitem..$>

atiqahjaidin said...

Erm unnie tak sure pulak code selain tu. sebab ni code template denim. so tak pasti. Cuba awak paste antara dua tu.