Tutorial : Blog Archive { All Template }

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutorial seterusnya ada yg request dekat ask.fm. Dia tanya mcm mana nak letak blog archive dekat blog. Okay jom ikut step ni.

{ e x a m p l e}

Template Designer / Denim
1. Dashboard > Layout 
2. Add a Gadget > Edit HTML/JavaScript

Template Classic / Blogskin
1. Dashboard > Template
2. Copy code di bawah ni
<style>
li {
list-style-image:url(URL ICON);
}
</style>
</center><bloggerpreviousitems>
<a  href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<li><$BlogPreviousItemTitle$></li></a>
</BloggerPreviousItems></center>
3. Template designer or denim paste di ruangan EditHTML/JavaScript
4. Template classic paste di bahagian yg korg nak letak blog archive ni
5. Preview & save.

Biru : URL icon

5 comment [s]:

Fara HunHan said...

thanks for this tuto akak.
tp klau nk senarai update kita dari first kita post cmner ehh?

AtiqahJaidin said...

@Fara HunHan Ur welcome, yg mula dgn by month tu ke??

Fara HunHan said...

a'aa,lebih kurang mcm tu lah..

Syahirah Nabilah said...

unnie..mcm mne nk update post kita?

syeira yusri said...

akak , kita nak share tuto ni kat blog kita . kita kredit akak ye . boleh ye kak :)