Tutorial : Image Hover #9 { Marquee II }

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Sblum ni ada yg tanya mcm mana nak buat image hover mcm blog ni then tieqa kata tak boleh buat tutor ni sbb ni bukan my own codes. Tapi disebabkan ramai yg masih bertanya so tieqa buat jugak la eh. Hehe. Tapi codes ni credit to Myra. Tutor ni utk blogskin users. Bagi users lain yang inginkan tutor ni, nt bagi tahu tieqa.

1. Dashboard > Template
2. Tekan Ctrl + f serentak dan cari code </style>
3. Copy code di bawah ni
img{
-webkit-transition:All 1s ease;
-moz-transition:All 1s ease;
-o-transition:All 1s ease;
}
img:hover{
opacity:0.4;
}
4. Paste di atas code </style>
5. Preview & save

4 comment [s]: