Tutorial : Adjust Saiz Follower Widget

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Sbnarnya tutor ni dah lama di-request, tp tieqa tak tahu nak buat tutor dia mcm mana. So tadi tieqa godek-II code follower tu dan Alhamdulillah dapat juga cara mcm mana nak adjust saiz widge. Jom ikut step ni.

{ example }
Template Designer / Denim
1. Dashboard > Layout
2. Click pd follower widget

Template Classic / Blogskin
1. Dashboard > Template
2. Cari code follower widget
3. Untuk adjust width, cari code ni
<div id="div-10pp4nfa38nc9" style="width: 100%; "></div>
4. Sblum tu, code yg tlah di-bold kan, sbnarnya code followers widget tieqa,
so korang just focus pd code width tu saje. Faham ?
5. Lepas tu, ubah code width kpd 170px
6. Next, utk ubah height pula, cari code ni
skin['HEIGHT']
7. Ubah mengikut citarasa korang
8. Bila sudah, boleh la SAVE.

1 comment [s]:

atikah elias said...

Wahh jadi lahh . thankss :)