Tutorial : "Read More" pada Post


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Ada beberapa org bloggers tanya, mcm mana tieqa buat "read more" pd post. Selalunya "read more" ni kita gunakan utk entri yg pnjang. Tieqa pon pernah guna utk tutor photoshop. Act ni cara manual ada cara auto, tp kena guna code,tieqa malas. Okay jom start.

1. Dashboard > Create New Post
2. Taip entri macam biasa
3. Kemudian, highlight text yang korang nak ringkaskan kpd "read more"


4. Then, click pada bahagian yg tieqa tunjukkan tu. Tak jelas? Contoh { Click }
5. Nanti akan ada satu garisan macam ni. 


6. Terus publish, jangan preview sebab takkan nampak.

4 comment [s]:

Arrien ::@man!:: said...

Tq unnie :)

Myung Yeol said...

thankyu unnie. :)

AtiqahJaidin said...

@Arrien ::@man!:: & Myung Yeol : U're welcome :)

AinSuhaini --6Juara-- said...

thankyu tiqah for the tuto =)