Tutorial : Add Follower Widget { ver.two }


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Brdasarkan drp komen yang tieqa terima dari tutorial {click}. Ramai yang ada masalah utk cari follower widget. Mungkin disbbkan blog interface berwajah baru, semuanya dah berubah. Btw, tadi tieqa saje godek-II Add Gadget, tetiba trjumpa follower widget ni. Dia menyorok rupanya. Tapi tieqa tak sure la tutor ni menjadi ke tak. Cuba dulu.

1. Dashboard > Layout > Add A Gadget


2. Click More Gadgets
3. Scroll sampai bawah. Nanti akan jumpa mcm ni


5. Click pada button "+" utk tambah gadget tersebut
4. Done. Sekarang korg boleh ikut tutor ni { click }

5 comment [s]:

Liyana Arshad said...

thankyu unnie :3

Siti Ohh siti said...

unnie tde yg blogskins punyer ke??

AtiqahJaidin said...

@Liyana Arshad: Yeolwelcome saeng :)
@Siti Ohh siti: Ada http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/05/tutorial-add-follower-widget-cara-baru.html

syafiqahnazi said...

salam kak tieqa :) kenapa akak punya follower widget comel je.Saya try letak follower widget dekat blog saya ikut tuto akak tapi kenapa buruk benor rupanya lol.Saya harap kak tieqa boleh membantu :D

-maaf bahasa yg agak kasar tu-

Dirax Ira said...

Thx sesangat ! Menjadi ! /Hug You/ .Akhirnye.