Tutorial : Letak Label dalam Post


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutorial ni direquest oleh Eyra . Dia tanya macam mana nak letak LABEL dalam post. Label ni kebiasaanya berada di bawah post.  Jom Start.

1. Dashboard > Create New Post
2. Taip entry macam biasa


3. Lepas tu, tekan Labels . Nanti akan keluar mcm ni


4. Korang letak la nama apa untuk labels tu. Bila sudah. Click Done.
5. Lastly, boleh la tekan Publish. Done.

9 comment [s]:

Elfatin Aqiela Izara said...

Best tuto

Shin Neul Mi said...

Ohh!!Tuto ni mg helping ^^ Thanks kak :D

Shin Neul Mi said...

Btw kak,die boleh edit tak die punya box die..?

Shin Neul Mi said...

mean mcm dia punye border la mcm tu~Kalau buat cmtu,die nmpak simple jaa..

Shin Neul Mi said...

Macm blog ni kalau nk details
http://myownsmyworld.blogspot.com/

Siti Aisyah said...

mcm tu rupanya...dh lama saya cari tuto ni...akhirnya jumpa jugak....thanKyu akak..

Nurul AtiQah said...

@Elfatin Aqiela Izara : Thanks :)
@Shin Neul Mi : Welcome, alamak akak pon tak tahu la code dia :(
@Siti Aisyah : Hehe, welcome ^^

Shin Neul Mi said...

Hmmm..takpe la ka, :)

Nur Azira said...

mcm mna kita nak linkkan post tu dgn page kita?