QUESTIONS?


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Curi curi update blog malam ni. Eh? Haha. Sejak dua tiga menjak ni tieqa terima banyak soalan dari awok awok semua. Sorry kalau ada yang tieqa tak reply. Ada perkara yang tak dapat dielakkan. Busy. Okay lah. Sebelum ni ada yang tanya.
Boleh tak kalau saya nak re-tutor or re-freebies dr blog ni ?Nanti saya credit
Lebih kurang macam tu la soalannya. Sudah semestinya boleh jika anda meletakkan credit. Kalau taknak letak pon takpe. Tapi sila minta izin dekat chatbox dulu. Atleast tieqa tahu. Okay? Seterusnya, ada yang nak exchange link dengan tieqa. Sorry sangat, exchange link dah ditutup. Lupa nak letak caption dekat situ "CLOSED". Tieqa akan buka exchange link section tu kemudian. Ada juga yang tanya
Macam mana nak buat skins macam ni. Boleh tolong ajar?
Skin ni? Ni pon tieqa pakai template orang lain. Tieqa just edit sana sini. Sikit. sikit. Macam tu la. Kalau nak suruh tieqa ajar. Memang agak payah. Melainkan kalau korang ada dekat sebelah tieqa. Means duduk sebelah sebelah then saya ajarkan. Baru senang. Kalau macam ni susah.
Kalau nak request header or cursor kena bayar tak?
Setakat ni tak perlu bayar. Free of charge. Act, tieqa malas nak kenakan bayaran. Sebab tieqa ni jenis buat kerja lambat. Tak pasal-pasal kena marah nt. Haha. Tapi buat masa ni tak perlu kenakan apa-apa bayaran. Tapi kalau korang nak request header or cursor. Tunggu request dibuka dulu. Macam header tu tieqa jarang ambil request. Ikut mood. lol
Boleh tolong edit blog saya?
Awak. serius saya cakap. Saya tak berapa reti edit blog. Kalau simple-simple tu boleh la. Tapi kalau nak ubah totally satu blog tu memang saya tak mahir. Sorry sangat. dan ini antara soalan yg paling banyak tieqa terima sepanjang minggu ni .
Apa tajuk lagu dalam blog ni?
Tajuk lagu blog ni "Kwiyeomi" by Hari. Tak sangka pulak ramai yang curious dengan lagu ni. Oh sebelum terlupa, pasal request cursor tu, tieqa baru update sampai part two. The next part tieqa akan update pada hari sabtu or ahad. Sekian, As'salam.

14 comment [s]:

aien D said...

sah! nie kes solan bnyak nie sbb bnyak pminat la nie, hehe.

Sabrina SA said...

sibuk jugak ye kak tieqa :)

Nurul AtiQah said...

@aien D : LOL. takde la :)
@Sabrina SA : Hehe, boleh tahan la.

Riiri Shin said...

waww soalan ku terbalas haha awk marilah join GA saya tuk meriahkan lagi :( sblm nie ada wat tapi x jadi sbb x der org yg ckp join :'(

Aimi Wardina ♥ said...

saya la tu yang tanya "tajuk lagu" :)

Gadis Kidal said...

kak tieqa....request cursor tuh open lagi tak?

Nurul AtiQah said...

@Riiri Shin : Hehe, InshaAllah :)
@Aimi Wardina ♥ : Haha. yeke? xD
@Gadis Kidal : Dah tutup, dik :(

Atin Tory said...

Omo!!! fikiran unnie sama 99% dgn firan atin haha ... semua yg unnie nytakan . mcm tu jugk apa yg atin fikirkan haha..

Nur Izzah Insyirah said...

Mana tieqa dapat gambar-2 comel dekat setiap entry tieqa ni ? Tertarik lah ;)

Nurul AtiQah said...

@Atin Tory : Eh yeke? haha, tak sangka serupa~
@Nur Izzah Insyirah : Dekat weheartit & tumblr :)

Mїss ₭ooкїℰ ツ said...

Assalamualaikum. Kak Tieqa , sorry ye klau selama ni , dik banyak tnye ehh . Btw , kak dik rase dh lme dh mintk heaader request Running Man. Tpi , tk dpt2 lgii . Hemm , tkpe . Dik fhm . Kak msti sibuk jugak . Tkpee , klau kak xbusy tlg buat kn yee ! Hrp kak xmrh . Hihi ! :D

Saffiyah Tainaka said...

Akak, saya dah request cursor, tapi, tak dapat dapat pun. ):

Dyna Kahar Sham said...

akak kalau nak letak lagu blog akak ni kat blog saya boleh ?

Nur Izzah Insyirah said...

Terima Kasih tauu ;)