Tutorial : Blockquote Like Me #2


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor ni ada beberapa org bloggers yang request. So, tieqa nak share cara utk buat blockquote macam dekat blog tieqa ni. Coding ni bukan 100% dari saya. So credit kepada owner codes ni.

| EXAMPLE |


Template Designer
1. Dashboard > Designer > Edit HTML
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code /* Headings
3. Copy code dekat bawah ni
blockquote {
padding: 5px 5px 5px 5px;
border:1px solid #dedede;
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
background-image: url(URLICON);
}
4. Paste di bawah code tadi
5. Save.

Template Classic / Blogskin
1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl +f  serentak dan cari code </style>
3. Copy code dekat bawah ni
blockquote {
padding: 5px 5px 5px 5px;
border:1px solid #dedede;
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
background-image: url(URLICON);
}
4. Paste di atas code tadi
5. Kalau blog korg dah ada code blockquote, just delete code yg lama tu
dan ganti dengan yang ini
6. Save.

Biru : warna border
Pink : URL icon. HERE

13 comment [s]:

Nur Sabrina said...

thanks :)

Nurul AtiQah said...

@Nur Sabrina : You're welcome :)

saranghae yoseob said...

Akak...sy nk tanye..ape tajuk lagu yg akak letak kat blog ni?sedap la

Nurul AtiQah said...

@saranghae yoseob : Tajuk dia Lovely Day - Panini :)

Aeisyah Hanum said...

Assalamualaikum, Tieqa. Akak apply tuto ni and guna freebies tieqa tu. Jadi! So happy...nomu gamsahamnida! \o/

mazni said...

baru smalam cari tuto ni tpi tak jumpa,tengok-2 harini akak dh tolong buatkan tuto ni.thanks sangat-2 akak! T^T

Nurul AtiQah said...

@Aeisyah Hanum : Waalaikumussalam, kak. yeay! finally :) nae, cheonmaneyo unnie~~
@mazni : Hehe, u're welcome :)

Intan Nursyafiqah said...

unnie~ IQA GUNA !! IQA GUNA !! XD *mcm bdk2 lak* >///<

BilahBatrisyia #BudakTinggi said...

use it,ya kak tieqa!!!

Syaza Raihanah said...

Salam. Kenapa tak jadi eh ? Boleh bagitahu tak kenapa ? Kot-kot ada silap kat mana-mana.

blue station! said...

unnie syegune yea,,gomawo !~

Aulia Suci Wardina said...

Takjadi pon aka... Macammane ni?

Rifhani Ashilla Shifa said...

akak , salam kenal , cara buat background dalam blockquate tuh cemana??