Tutorial : Favicon New Version (Blogskin)


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Act, tieqa dah pernah buat tutor pasal favicon sblum ni. Tapi, tieqa terima banyak comment yg katanya, tutor tu tak menjadi. Tieqa pon dah pernah cuba guna code tu. Then, hasilnya sama juga. Tak menjadi. So, hari ni tieqa nak share cara lain untuk letak favicon. Sorry kalau still tak menjadi.

1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code </title>
3. Copy code dekat bawah ni
<link rel="shortcut icon" href="URL IMAGE" type="image/x-icon" />
<link rel="icon" href="URL IMAGE" />
4. Paste di atas code </title>
5. Terus save. Kalau preview favicon takde perubahan.

Pink : URL favicon

Freebies 
        
         
          
          

45 comment [s]:

Sakinah said...

x menjadi jugak :(

Nurul AtiQah said...

@Sakinah : eh? code tu kena paste dekat ATAS code < / title >

mazni said...

nak guna favicon comel tu. thanks kakak :)

Kang Tae Hee said...

tak jadi la~ dh paste dkt ats < / title > dah,, tapi tetap tak jadi~

Kay said...

comel icon dia ~~

Nurul AtiQah said...

@mazni : Okay, welcome :)
@Kang Tae Hee : ouh sorry tak jadi :(
tp akak buat jadi :/
@Kay : :D

oshin ellysa said...

Tak jadi laa , macam mana nie ?

Nurul AtiQah said...

@oshin ellysa : Tak jadi, mungkin awak kena delete dulu code favicon yg sblum ni.

Syahira Rara said...

ambik satu :)

wanaCHAN said...

akak wana amik 1 :)

Nurul AtiQah said...

@Syahira Rara & wanaCHAN : Okay..
Ambil la :)
#Notes : Sorry klau tutor ni tak mnjadi. cuba lagi.

Farah Hayati said...

Thanks akak sangat-sangat! :)

♥ shiera ♥ said...

saya amik,thanks :)

syaza athira said...

ite amekk. memang comey.. tq <3

Nana L.Kim said...

thangyu unnie. freebies tuu kiut giloss :3

Najla Najihah said...

tengkyuu. najla nak ambil yea :D
Cuteeeeee :3

Farah Hayati said...

Tak menjadilah :(

Nurul AtiQah said...

@All : Sorry tutor ni mmg tak menjadi kot -,- Btw feel free to take the favicon :)

Sakinah said...

Tetap x menjadi :( Akak xda ka cara lain untuk tukar ke dashboard lama?

Ween Lejoe said...

cuba yang ni tengok. http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2012/12/letak-favicon.html

Juliana lia said...

nk tnya mna awk dpt semua favicon c0mel ni ???

Awatif Zamri said...

Tieqa, jadi pun. Thanks :D

Nurul AtiQah said...

Alhamdulillah. ada juga yg menjadi :') favicon tu sy ambil dari tumblr ^^

babygurlzcutieanymore said...

take one :)

// ExoticsELF ♔ said...

take one :)

Marha Amni said...

Thanksssss

Amiwon baby :'3 said...

Tak jadie pum . alaaaa , teringin nakk buad . tapie tak jadie :(( shoo sad .

Nurin Syaza Hani Zuhairi said...

Haaa ! Menjadi sngat ! Laa ingatkan bergerak jugakk .. hahaha . diey dok senyapp je .. ingat menari-2 sblah title blog :p .

Nuramirah Abdulamirudin said...

Thanks . Menjadi lah ! ^^

Siti Ohh siti said...

akak nk bt ..tpi tkjdii ade cre lain?

Nurin Aleeya said...

Ambik satu :)

Brenda CJ said...

ambik satu :) tq

aziey ッ said...

jdi lah..ambik satu :D thanks unnie~

KooK KiSS said...

Ambik atu kucing omel yer <3

Amirah said...

Thanks . Menjadi ~ Cuma tak bergerak :3

syakilla natashah said...

thanks awak :) menjadi juga hihi

Shizu Ilyoung said...

Im using one, thank you :)

Shizu Ilyoung said...

Im using one, thank you :)

Sofea Fatehah said...

thank youuuu kak <3

Cute Bowl said...

KAK TIQA .. SAYE AMIK SATU OKE? THANKS

Fatin Nabila said...

x jdi T.T

Fatin Nabila said...

x jdi

RisaN said...

ambik satu. thanks kakak :3

Suzy MissA said...

Hana nak tutorial ni pls? Hana akan credit kpd Akak :D Kamsahamnidaa

NZ Lieyana said...

tak jadi pun