Tutorial : Edit Background & Button Ask.fm


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor yang kedua utk hari ni, tieqa nak share cara untuk edit widget Ask.fm. Contohnya macam ni

| Example |

1. Sign in Ask.fm
2. Setting > Widget > Edit CSS


Ask.fm background

3. Korang cari code ni
.askAnywhere-input {
4. Delete anak-anak code tu dan gantikan dengan code ni
display: block;
width: 100%;
max-width: 100%;
height: 55px;
max-height: 160px;
padding: 0px;
border: solid 1px #000;
font-size: 11px;
text-align: left;
overflow: auto;
background:url('URL BACKGROUND');
Ask Button 

5. Cari code ni pula
.askAnywhere-button {
6. Tambah code ni di bawah code tadi
background: #fff;
width: 252px;
7. Done. Yang selebihnya korang edit sendiri okay?

Biru : warna border
Pink : URL background
Hijau : warna background
Oren : saiz

Credit : Faqihahhusni

12 comment [s]:

Awatif Zamri said...

Terima kasih :D

Nurul AtiQah said...

@Awatif Zamri : Sama-sama :)

Atin Tory said...

wow.. batus tuto ni.. atin nk try lah hihi .. thnks unnie :D

natasyapink said...

Thanks for the tuto sys. =)

Nurul AtiQah said...

@Atin Tory : Hehe..try la :)
@natasyapink : U're welcome, dear :)

Arrien ::@man!:: said...

unnie,npe tak menjadi yea ??

leogurl94 said...

tak jadi pon .. nape ek?

zetty ariana said...

x jdi pown,,,mcam ner niii????

Siti Nuraisyah said...

Tak jadi, macam mana ni ?

AtiqahJaidin said...

Ada yg tak menjadi eh? mungkin skrang dah tak boleh guna tutor ni lagi :(

Lisa seoby said...

tak jadilah , banyak kali cuba but still tak jadi :(

Intan Safiya Nor Azuairi said...

takjumpa pun dua dua code