Tutorial : Cbox With Background ii


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor ni direquest oleh Nia Sofia. Btw this coding bukan tieqa punya. Credits to Mimie. Okaylah let's start now

| EXAMPLE |


Template Designer
1. Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/JavaScript

Template Classic
1. Dashboard > Template
2. Copy code dekat bawah ni
<div style="background:url(URLBG) repeat; border:1px solid #000;padding:5px;width:170px;">
<div style="width:170px;background:#fff;">
CODECBOX
</div></div>
3. Template designer paste dalam HTML/JavaScript
4. Template classic paste dekat mana-II korg nak
5. Preview & save.

Pink : URL background
Biru : code cbox korg

21 comment [s]:

Aimi Wardina ♥ said...

Anda ditag :

http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/11/cik-lyeens-giveaway.html

z y r a said...

macamana nak centerkan dia? hee hope boleh tolong :)

Nurul AtiQah said...

@ z y r a : Letak < center > pada awal & hujung code.

Maria H said...

Terima kasih!! :)

Ain Syazwina said...

kak tiqah ain nak tanya ni kalau kita na buat header berapa anggaran width dgn height ehh ? ain nak buat tapi tak tahu nak letak berapa , :/

kanakanakribena said...

Tk reti :\

z y r a said...

thanks kak :)

Nurul AtiQah said...

@Maria H : Sama-sama :)
@Ain Syazwina : Depends pada width blog adik. Klau akak selalu buat ukuran 880 x 300

@kanakanakribena : bahagian mana yg xtau tu?
@z y r a : U're welcome, dik :)

syaida sufiah said...

width dgn heigh cbox tuu brpa???

Nurul AtiQah said...

@syaida sufiah : Heigh tak kisah. width klau boleh dlm 200

syaida sufiah said...

klau heigh unnie selalu guna berapa??

Awatif Zamri said...

Thanks. Jadi pon :D

Nurul AtiQah said...

@syaida sufiah : dalam 80~
@Awatif Zamri : You're welcome :)

noorul ain said...

url background tu nak ambil kat mana?

Aida Hazirah said...

code cbox nak cari kat mane ye?

Nurul Anisah said...

Dah Jadi.Terima kasih :)

☺ CikNurin Irdina ♡♥ said...

Kita dah ikut dah apa yang Tieqa sruh buat , tapi tak jadi kotak tu kecik pon. still ejenis jadi yang panjang, macam mana eh/?

Balqis Azzahra Shamsul Anuar said...

terima kasih..

Maryam ♥ said...

Wahhh ! Jadilah akak <3 thanks . saya re-tuto eh ? SAYA CREDIT kan dkt akak Atiqah :)

Nuna Pringia said...

wah nice .. sye try !

Suzy MissA said...

Xmenjadi lah kak , dia ade garisan warna hitamm pekat ><