Tutorial : Convert Template Classic to Template Designer

Tumblr_md1ka0bgvf1qzgt9no1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tadi kita dah tunjukkan cara untuk convert to template classic. Now, tieqa nak tunjukkan cara untuk convert dari template classic to template designer. Ini new dasboard version.

1. Dashboard > Template


2. Lepas tu, korang click Upgrade Template


3. Nanti korg pilih la jenis template mcm mana yg korg suka. Bila dah. click Apply To Blog


4. Done! 





6 comment [s]:

Khalisah Khafed said...

wah itu camera rilakuma edisi terhad ke ? comelnya ... saya pernah tengok yg helo kitty je !

Sarah Zulkifli said...

Thanks for the tutors :)

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Akak, kalau nak tukar kepada denim boleh ke guna dashboard baru nih ? :\

Nurul AtiQah said...

@Khalisah Khafed : mybe? yup. yang jenis hello kitty pon ada :)
@Sarah Zulkifli : Welcome, dear ^^
@Ƞurul Ƨyafiqah : Tak pasti pulak :|

shasha qilah said...

macam mane nak paste can blogskin tuh?

Arysha Hafrina said...

Boleh tak kalau saya nak jadikan sebagai tutorial kat blog saya . Saya akan make sure saya credit :)