Tutorial : Request Form


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hi. Memandangkan ada yang tanya , mcm mana nak letak request form macam dekat blog tieqa nih. So, tieqa akan tunjukkan caranya. Here, the example request form.


1. Click SINI
2. Nanti korang akan jumpa page mcm ni


3. Orait! korang isi je mana yang patut. Email tu korg letak la email korang. Tak kisah Yahoo ataupon Gmail.
4. Bila sudah. Korang click Create Formular
5. Then, korang, copy code dalam ruangan kotak tu. Lihat contoh dekat bawah ni


6. Sudah? Sekarang paste dekat Edit HTML blog korang
7. Preview & save

18 comment [s]:

Secret Garden said...

blogskins?

Nurul AtiQah said...

@Secret Garden : for blogskin, paste je dekat mana2 yg awk nak letak~

Secret Garden said...

dah.. kenapa tak keluar ye?

Nurul AtiQah said...

eh yeke?erm cuba check betul2 code yg kedua tu. takut termiss~

Secret Garden said...

kod yg kedua?

Nurul AtiQah said...

eh silap! step yg ke-2..yg bahagian setting tu.

Secret Garden said...

ok..

Nayli Izzati said...

Hye Atiqah . Cam Ne Ye Nak Check 0rang Request?

Nurul AtiQah said...

@Nayli Izzati : Check melalui email :)

Nayli Izzati said...

Melalui Email? Macam Mane Tu? Kite Kene Bukak Email Blog Kite Ke ... 0r Email Request Form Tu?

Nurul AtiQah said...

@Nayli Izzati : Email request form :)

Dania Bella said...

Please terangkan cara nak check mesej tu boleh? Saya tak faham :)

Awatif Zamri said...

Kenapa dia ada dekat footer blog ha ?! Tak tau macam mana nak betulkan.

Nurul AtiQah said...

@Dania Bella : Tgk step yg kedua. dekat "Target e-mail adress". Kita boleh view msg dekat email yg kita letak dlm kotak tu.

@Awatif Zamri : Paste di ATAS < / body >

Awatif Zamri said...

Thanks , okay jadi :D

Sya Lala said...

Akak , camne nak letak Request form ni ke pages ? Tankyou .

Sya Lala said...
This comment has been removed by the author.
syahirah yusri said...

thanks akak menjadi :))