Tutorial : Letak Effect Pada Gambar (Photoscape)

Tumblr_luj4uj6jwg1qg1hgio1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hai. Tuto hari ni tieqa nak tunjukkan cara untuk letak effect pada gambar. Mesti ramai yang dah tahu kan?? Takpe. Saje nak share. Yang ini tieqa guna photoscape. Act, PS pon bole buat macam ni. Tapi lain kali la tieqa tunjukkan. Contohnya macam dekat bawah ni. Sorry terletak gmbar Baekhyun. 


1. Open photoscape. Kalau takde boleh download dekat SINI
2. Masukkan gambar yang korang nak edit tu


3. Then click Object. Nanti akan keluar macam ni



4. Okay, korang click gambar bukit tu. Then pilih photo. Cari mana-mana gambar yang korang nak. Contoh bole ambil dekat SINI



5. Sekarang, korang adjust dia punya opacity. Nanti hasilnya akan jadi macam ni



6. Lastly, korang edit la mana-mana yang patut. Bila dah puas hati. Bole Save
7. Senang je kan? Selamat mencuba :)

5 comment [s]:

Liyana Izzati said...

jadi tuto nyer .. !!
:DD

Nurul AtiQah said...

@Liyana Izzati : Hehe, good :)

Mashitah Faizal said...

Apsal comel sangat Baekhyun tuh? k. tuto menjadi :thumbsup:

Nurul AtiQah said...

@Mashitah Faizal : Kan?? comel~ hehe thanks :)

SISSTAR said...

Thanks~! :D