Tutorial : Click Navigate Terus Pergi Ke Link (Blogskin)

Tumblr_m2h6llbx1c1qk4bnxo1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hello. Hai. Memandangkan ramai yg tanya, mcm mana tieqa buat navigate tu bole terus pergi ke link sesuatu page. Okay, nak tahu?Jom ikut step ni

1. Dashboard > Template
2. Copy code dekat bawah ni
<a class="class" onClick="document.getElementById('entry').innerHTML=
document.getElementById('blog').innerHTML"href="LINK" title="">Title</a>
3. Paste di bahagian navigate blog korang
orange : ID page
hijau : ID entry
biru : ID page if click sesuatu page : eg: tutorial, stuff
merah : link
pink : title
4. Preview & save

Cara ni maybe agak complicated sikit..sorry kalau tak faham. Tieqa sendiri pon pening -.-
Untuk cara yg lebih mudah refer dekat SINI

5 comment [s]:

light drita said...

maaf sebab tanye. saye x faham yg warne oren, hijau and biru. camne nak cari ID??

light drita said...

ok, xpe Kak Atiqah, Kite dah berjaya dan ia menjadi. Thanks for the tutor.

light drita said...

boleh x saya nak gune tutor akak untuk blog saye? saye akan credit akak.

Nurul AtiQah said...

@light drita: okay :)

Muhammad Adam Sani said...

Akak! ID page, ID entry ngan ID page if click sesuatu page tu binatang apakah? *crying*