Tutorial : Online Users


Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Mcm mana nk letak online users dkt blog korg? ok ikut step ni
//bg yg dah tahu . abaikan.


expmle


1.Click SINI
2.Bagi yg belum register , sign up dlu.
3.Then click Link Codes . tgk contoh kt bwh

4.Lepas tu , akan keluar mcm ni

5.Letak URL blog , then click Add
6.Bila dah tekan Add , dia akn keluar mcm ni plak . Okayy korg tukar je apa yg patut


7.Click Generate Code , then copypaste codenya kt bahagian HTML

8.Done!



13 comment [s]:

Aini Mohamad ♥ said...

Hai , kenapa Aini nak log in tak jadi :(

Nurul AtiQah said...

@Aini Mohamad ♥: Aini dah register blum?

Gadis bertudung said...

saya pun x jadi :'(

Syuhada Maisara said...

Tutorial ni boleh guna untuk blogskin tak ? :)

Nurul AtiQah said...

@Gadis bertudung : x jd jugak? ermm, sy buat jd je~
@Syuhada Maisara : Semua template bole :)

light drita said...

ok,jadi..thanks for the tutors..

Afina Ppyong said...

nak tukar colour macam mana ?

zainab rahim said...

dia kata nanti dia hantar kat email saya .. mcm mne nk tau dia dh hntr ke blum ?

Maira MinHo said...

bka gmail awak.

fatinaziz said...

gmail tu yg kita selalu on blog nty ada keluar gmail. tu ea ?

fatinaziz said...

nk register nty kena guna email blog kita ke gmail ?

AtiqahJaidin said...

@fatinaziz guna email kita, bukan email blog :)

Farhana Hanizan said...

Kak, dia kata login failed.. cane tuu ?