Tutorial : Download Fonts


Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Masih lagi dlm mood MAMA Awards smlm . SUJU!! ok sorry -.-'
Hari ni tieqa nk buat tuto yg agak simple . kot . haha ada kot plak kn . Takpe kita try dlu ye . Klau korg nak bg header lagi cantik , bole la download fonts sendiri . Byk yang cantik2 . ok jom start!

1.Click dekat website INI
2.Pilih font yang korg nak , then tekan button download
3.Pegi dekat My Documents > Download , then cari font yg dah di-download tadi.

contoh mcm ats ni ye

4.Lepas tu , click mouse sebelah kanan (right click) . click Extract File
5.Ok skrang korg ikut je step mcm kt bwh ni


6.Bila dah click 'ok' . Korg pegi dkt My Computer > Local Disk (C:) .Cari file yg dah di extract td.
kemudian, copy file font 
contoh mcm ats nih

7.Then pegi dekat Control Panel > cari Fonts
8.Pastekan dlm file fonts
9.Siap, soklau korg nk guna photoscape , photoshop ke nt fonts yg korg download td tu ada.

7 comment [s]:

Iman Sabrena said...

file fonts tu kat mane eh? XD

Nurul AtiQah said...

@Iman Sabrena : Cari dekat my documents > download :)

Kishiko Yuki said...

semua font kat sini free kan?

Nurul AtiQah said...

@Kishiko Yuki : Yup, free ^^

Sarah D Sera said...

Kak , saya tak jumpa control panel n file fonts tu . kat mana ek ?

Nurul AtiQah said...

@Sarah D Sera : Pegi dekat Start then cari control panel :)

Aira Dawson said...

Terima kasih kak :D