Tutorial:Cara-cara Tukar Ke Template Classic.


Assalamualaikum and annyeonghaseyo.Btw tuto ni merupakan sambungan dari post yang INI ye.
Oh before that,kalau korang nak pakai code blogskin.first sekali korang mesti tukarkan kepada template classic.Klau tak mmg takkn jadi.Jadi mcm mana nk tukar?Let's start.

1.Dashboard > Design > Edit HTML >
2.Scroll ke bawah.
3.Ikut step ni
click utk tumbesaran

4.After dah click, korg akan nmpak code yang byk-2 tu kan?Okayy delete SEMUA.Pastikan takde satu code pon yang tinggal.
5.Then bila dah delete semua code tu, korg gantikan dgn code blogskin
6.Preview.Klau dah puas hati save.

6 comment [s]:

Izzaty Adidi said...

maaf . izzaty tak paham lha . click yg reverst to classic template kea ?
and then gantikan dengan code blogskins ?

Nurul AtiQah said...

@Izzaty Adidi: A'ah..lepas tu gantikan code yang dia bagi tu dgn code blogskin :)

light drita said...

thanks for the tutors..

Naty anatII said...

hye , Atiqah , knp ehh takde button revert to clasic templte ? Hm ;(

nur nadirah said...

Hye, akak adek nak tanye. Mcm maane nak tukar blogskin diaa. Lagipun blogger sekarang dahh baru laa.

Nurul AtiQah said...

@All : Yang ni new dashboard punya. refer dekat sini ye http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/11/tutorial-how-to-convert-to-classic.html