Tutorial:Cara-cara Download Blogskin.


Assalamualaikum and annyeonghaseyo.Mcm mana nk download blogskin?
okayy ikut step kt bawah ni.

1.Click SINI
2.Pilih mana-mana skin yang korang suka.
3.Contohnya, tieqa pilih yang ini.



4.Lepas tu, korang scroll ke bawah.Then akan nampak mcm ni



5.Dah jumpa?okayy bagus.Then korang click dekat kotak yang tieqa warnakan merah.
6.Tunggu beberapa saat untuk download.
7.After download tu, nanti akan keluar macam ni.

click untuk tumbesaran

8.Korg copy sahaja code tu dan paste dekat blog korg. dah siap.senang je kan.

31 comment [s]:

Arysha said...

Maaf , saya nak post tutorial ni sebagai tutor saya sendiri . Boleh erkk ? Okay , saya akan credit . :)

Nurul AtiQah said...

@Arysha: Ok, boleh. But don't forget to credit me. TQ ^^

Arysha said...

Ok , dah credit .

Siti Khairunnisa said...

akak , kne past kn dkt mne eik ?

Siti Khairunnisa said...

**paste

Nurul AtiQah said...

@Siti Khairunnisa : Paste dekat Edit HTML. Kalu tak faham bole rujuk dekat sini : http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2011/11/tutorialtukarkan-kepada-template.html

SaZ aka ❥ Tun Teja ❦ said...

Maaf ... Akaq Boleh Tak Saya Nak Post Tutor Ni kt Tuto Saya ?? Saya akan credit akaq ?...

Nurul AtiQah said...

@SaZ aka ❥ Tun Teja ❦ : Boleh..jgn lupa credit ye..thanks :)

SaZ aka ❥ Tun Teja ❦ said...

thunx :)

Wan Nur Balqish Wan Isa. said...

Assalamualikum akak. Balqish nak buat tutor yang akak buat semuanya jadi post Balqish boleh tak? Balqish akan credit semuanya.

IzzatiAuni said...

kak atiqah mcm mane nak tukar blog yg lama ke blogskin ? tak tahu lah :((

noorul ain said...

nak tanye , nak paste dekat blog tu dekat mane ? tak paham part tu je . tolong ye :)

ηυя ѕуαѕнα αƒяιℵα said...

akak nak paste dekat mane? part no.8 tu tak faham

nuriman khairina said...

dah.. buad tp, aso something wrong la akak.. die cakap takboleh..habis macam mane ???

Nurul AtiQah said...

@SaZ aka ❥ Tun Teja ❦ : Welcome :)
@Wan Nur Balqish Wan Isa : Waalaikumussalam :) boleh ^^
@IzzatiAuni : akak ada buat tuto tu, nt refer dkt situ ye~
@noorul ain & ηυя ѕуαѕнα αƒяιℵα : Paste dekat HTML. dalam box yg ada byk code tu.
@nuriman khairina : kena convert ke classic template. kalau still x bole. mybe ada something wrong. cthnya code tak lengkap.

Amia Qies said...

kak Atiqah, kenape die asyik error je? semua skin berlainan error lah. 0.o??

Nurul AtiQah said...

@Amia Qies : Yeke?? O.O dah convert ke template classic?

Fafa said...

akak, nak letak kat mane kod tu? :I Fafa confused ni..

noorul ain said...
This comment has been removed by the author.
noorul ain said...

kaktiqah,mcm mane nak tukar 'about'?

Nurul AtiQah said...

@Fafa : Letak dekat kotak HTML. Yang ada banyak2 code tu..
@noorul ain : Cari keyword dia. Contoh "about"

noorul ain said...

tq dah dpt. tapi nak ltk gambar dkt about tu kene gune url jgk kan ? nak ambik mane url

Nurul AtiQah said...

Ambik dkt sini pon boleh.. http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/06/tutorial-ubah-saiz-gambar.html

noorul ain said...

akak ade tak ajar cara nak letak lagu?

Nurul AtiQah said...

tgk dkt sini http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/07/tutorial-letak-lagu-dalam-blogskin.html

noorul ain said...

tq. kaktiqah mmg baik :)

Asyikin said...

Nak post tuto ni eh.. Syikin akan credit

Najwa said...

Saya tak boleh buat pon.

Ellsa Amanda said...

Say, tp kok code nya musti salah ya??

liyana fat said...

hye...nk tnye..nk kene c0py n paste semua skli ke..??

AtiqahJaidin said...

@liyana fat Yup. copy & paste semua code tu