Tutorial : 1 Post in 1 Page

Tumblr_m22p1z1hte1qhxufco1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. 1 post in 1 pages tu macam mana? Ok, cuba korang tengok dekat blog tieqa nih. Dalam satu page tu hanya ada satu post je. Dengan ini boleh mempercepatkan blog korang untuk loading. Nak tahu caranya. Jom ikut step ni

1. Sebelum tu. Siapa yang guna Dashboard versi baru? *angkat kening*. Boleh tak korang tukar dashboard tu ke versi lama balik. LOL suka hati je mintak. Bukan apa, tieqa tak sure dekat d'board baru tu boleh setting post ke tidak. Kalau boleh bagi tau ye. Ermm, so kalau nak tukar d'board korang ke versi lama. Lihat contoh di bawah ni

2. Bila dah tekan Old Blogger interface tu, automatic dia akan bertukar ke dashboard lama
3. Then pergi dekat Dashboard > Setting > Formatting


4. Lepas tu, korang letak 1 dekat bahagian main page
5. Save setting. Done.

4 comment [s]:

HambaAllah^.^ said...

Akak , tumpang tanya , saya nihh budak yang baru nak belajar pasal dunia blog . macam mana nak post freebies / tuto dekat page stuff ? Hope akak buat tuto nihh ! :) Thank you , akak :D

Nonie May Hayley said...

Hallo, nak tanya ni macam mana pula nak guna tuto ni kalau guna format blog yang baru ni ! Kan dah tak dapat guna Old Blogger interface tu :)

Afina Ppyong said...

Tengok tuto ni :D

http://missmustachelovers.blogspot.com/2012/11/tutorial-1-post-dalam-1-page.html

Nurul Izzah said...

tq akak.. sbb wt tuto ni.. lme dh sye cri.. tpi x jmpe2.. nsib baik sye jmpe blog akak ni dkt blog kwn sye.. tq..