Tutorial : How to Upload Mp3 { New Version }

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Ada beberapa bloggers tanya tieqa mcm mana nak upload lagu dekat Kiwi.com ni. Act tieqa dah pernah buat tuto sebelum ni, tapi disebabkan kiwi dah upgrade baru jadi steps pon dah tak sama. So, hari ni tieqa akan tunjukkan cara baru untuk upload dan dapatkan code mp3 dekat kiwi.com. Kalau ada perubahan lagi tieqa akan update tuto baru.

1. Sign in https://kiwi6.com
2. Click seperti gambar di atas

3. Then, click pada BROWSE dan pilih lagu yang hendak diupload

4. Tentukan tajuk lagu dan click Start Upload

5. Tunggu beberapa minit sehingga upload selesai. Lepas tu click pada link yg tieqa bold-kan tu

6. Then, click pada Old Embed Code. Nanti akan keluar box macam ni

7. Korang copy code selapas audioUrl. Contoh macam gambar di atas.

7 comment [s]:

Anne Muloque said...

Thanks for the tutor! =D

Siti Nur Zahira said...

Terima kasih kak tieqa :)

Farah_Thirah said...

Thanks Yaww ! :) Ousemm :*

Fara HunHan said...

thanks unnie, menjadi :)

Budak ini said...

kak, dia cakap 'error player' kat situ. tak jadi yang shan buat :'(

atiqahjaidin said...

@Fara HunHan: U're welcome ^^
@Budak ini: Cuba refresh, tak pon download lag semula, mybe tak donwload smpai habis kot.

Ikha Mohd said...

sis sye pinjm tutorial ni yer...