Tutorial : Blockquote Like Me { 3 }

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor ni direquest oleh seseorang. Maaf, sbb baru nak buat tutor ni, Tieqa mmg lambat sikit klau nak update tutor. Sama juga la mcm blog ni. Tak terupdate kekadang. lol. Kali ni nak share cara utk buat blockquote mcm dekat blog ni. Contoh ;

{ e x a m p l e }

Template Designer 
1. Dashboard > Designer > Edit HTML
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code /* Headings
3. Copy code dekat bawah ni
blockquote {
width:550px;
text-align:left;
background:url(URLBG);
border-bottom:1px solid #f7f7f7;
border-top:1px solid #f7f7f7;
border-right:1px dashed #f7f7f7;
border-left:1px dashed #f7f7f7;
padding:5px;
font:italic 11px trebuchet ms;
}

Template Classic 

1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl +f  serentak dan cari code </style>
3. Copy code dekat bawah ni
blockquote {
width:550px;
text-align:left;
background:url(URLBG);
border-bottom:1px solid #f7f7f7;
border-top:1px solid #f7f7f7;
border-right:1px dashed #f7f7f7;
border-left:1px dashed #f7f7f7;
padding:5px;
font:italic 11px trebuchet ms;
}
4. Paste di atas code tadi
5. Kalau blog korg dah ada code blockquote, just delete code yg lama tu
dan ganti dengan yang ini
6. Save

Oren : URL background

2 comment [s]:

mazni said...

thank you! syelah hantu yg tanya akak kt ask.fm tu hhehehe :p thanks yee

cutie licia said...

use tuto:D