Giveaway ? ;

lay | Tumblr
Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Dah lama sebenarnya terniat di hati ni nak anjurkan Giveaway sendiri. Tapi selalu tak kesampaian. Sepanjang jadi blogger, Alhamdulillah dah masuk tiga tahun rasanya, tp tieqa tak pernah nak anjurkan apa-II Giveaway. Segmen tu pernah la. Tieqa pernah buat segmen utk
kpoppers last year bersama-II dgn my partner Atin. Tapi segmen tu takde lah menawarkan apa-II hadiah. Sekadar suka-II je. Jadi tieqa ada jugak la terfikir nak buat giveaway. Teringin sangat sebenarnya. lols. Bila tengok ramai bloggers yg dah ada giveaway sendiri, rasa hendak mencuba tu ada dlm diri ni. Hehe
Tapi ada beberapa masalah yang berbelenggu dalam fikiran ni. Pertama. Risiko buat Giveaway ni 'tinggi' juga. Tambahan kepada mereka yang pertama kali nak anjurkan Giveaway macam tieqa ni. Dengan Ilmu pasal giveaway ni 'kosong' ditambah pula eden ni jarang join mana-II giveaway. So, rasa ragu-II tu ada. Takut giveaway tak dapat sambutan. Giveaway tak menarik hati bloggers lain. Macam-II la. Honestly, saya amat takut dgn risiko tu. lol / tampar muka /
Jadi, tieqa nak minta pendapat korang. Patut kah tieqa anjurkan Giveaway? Sebab tieqa memang tak tau apa-II pasal ni. Tak tahu mcm mana nak anjurkan. Tak tahu mcm mana nak cari sponsor. Macam mana nak cari sponsor? siapa-II yang berpengalaman boleh tak share cara dia? Tieqa harap sangat jasa baik korang utk bagi tahu pasal tu. Tieqa tahu korang gelak dgn soalan tu. Tapi seriously eden tak tahu. Lagi satu, klau ada rezeki dan dapat buat Giveaway sendiri. Klau boleh nak cari partner. Agak mengada-II di situ. So, I need your help. Sila beri pendapat. Patut atau tidak saya anjurkan Giveaway?. Terima kasih.
For those yang request icon pada tieqa. Sabtu or Ahad ni tieqa update

25 comment [s]:

Nur Ain said...

Cubalah unnie buat. Mesti ramai yang join. Sebab, blog unnie ni daebak!! sapa tak kenal blog unnie ni :p hhahaha, kalau unnie ada buat GA tu, kalau ada kesempatan saya join. :)

Nurazlan Azmi said...

anyeong,alan pernah anjurkan giveaway tapi tak dapat sambutan...sedih T_T serik nak buat giveaway lagi

AtiqahJaidin said...

@Nur AinInsya'Allah.Aminn~ masih dlm perancangan. lol takde la, blog biasa je. lagi pon klau ada rezeki ingat nak buat GA for kpoppers maybe? hehe

@Nurazlan AzmiOuh yeke. Takpe la. atleast alan dah cuba kan. Next time boleh anjurkan GA lagi. Mana tahu dapat sambutan. InsyaAllah :)

Balqis Sarah said...

saengi pun rasa begitu sukar untuk anjurkan GA ni... appa saengi pun pernah buat GA iPod, memang meriah betul GA appa saengi...

Kalau GA unnie, saengi nnti tolong sponsorkan, arra? ;)

Anne Muloque said...

Recently, saya ada buat segmen kecil-kecilan buat pertama kali. Tapi tulah, takde sambutan. Yang join pun berapa orang je tu pun dari blog chingu terdekat. Kalau unnie buat GA tu rasanya mesti dapat sambutan punya. Dah launch GA nanti, jangan lupa inform kat saya ye? Hehehe. ^^

Qeyla Miko said...

Buatlah akak . Confirm dapat sambutan . Akak tak yah risau la kak . ofcourse dalam sambutan .

Farah Wahidah said...

Buat LAh . Lagi best if hadiahnya Ada exo stuff . But Xde pun still best . Mesti ramai join !
Anyway , please pray for me to get 5A upsr :)

AtiqahJaidin said...

@Balqis Sarah : Wahh. hadiah pon awesome ! Hehe :D InsyaAllah kalau jadi, unnie akan inform. & sure saeng boleh jd salah seorg sponsornya :)
@Anne Muloque : Ouh yeke. takpe la, next time cuba. mana tahu dpt sambutan.. Insya'Allah :)

@Qeyla Miko : Aminn. harap2 begitu la :)
@Farah Wahidah : Ok, hope ada yg sudi sponsor exo's stuff. hehe..ok, akak doakan Farah dapat straight A's for UPSR. All the best ! :)

Arrien ::@man!:: said...

Try lah unnie,belum cuba blm thu kan?? hehe.. nak jdi partner untuk GA unnie nnty boleh?? *kalau unnie jd buat*:D

AtiqahJaidin said...

@Arrien ::@man!:: Betul3..Boleh je, unnie mmg tgh cari partner ni. Mungkin GA tu unnie start bulan depan. ok? :)

Aimi Wardina ♥ said...

akak buat la.. :) hadiahnya : brg exo :p heeeee >///<

wafa thoha said...

kalau jadi buat giveway nak spnsor boleh?

※ Najia Idrina ※ said...

Buat lah kak. Kalau dh anjurkan please inform me back. Currently busy with pmr. 24 days to go T_T and Lagi best kalau akak bg k-merchandise ^^ #opinion

Cahaya syurGa said...

kalau jadi bua GA saya nak jadi spoonser boleh????

Arina Azman said...

unnie, saeng rasa patut unnie buat ga sebab blog unnie ramai viewers so insyaAllah lumayan, kalau bab2 sponsor ni ramai yang sudi sebab diorang semua tahu blog unnie memang popular .. try la unnie mcam saeng dulu2 first time buat ga, memang banyak halangan yela bukan ada lesen nak gi mana2 duduk terperap je dalam rumah (bawah umur katakan) kalau macam unnie bebas sikit, so lebih senang .. :)

AtiqahJaidin said...

Terma kasih kerana bagi feedback utk entry ni. Hehe. Btw tieqa mmg teringin sangat nak buat GA. Insya'Allah harap2 kali ni menjadi. Dan terima kasih kpd yang sudi utk jadi sponsor. Tp tieqa tak tetapkan lagi tarikh yg sesuai. Sbb this month & next month ramai yang busy dgn exam ect. Tieqa juga ada final next month. Jadi berkemungkinan GA akan akan di-postpone pada bulan november nanti. Maaf atas kesulitan yg tak dapat dielakkan. Huhu

Zack said...

Try la buat GA. Saeng pun 1st time buat GA sekarang, and Alhamdulillah dapat sambutan ramaii :D hehehe

Nur Aeisyah said...

Patut. Hadiah boleh mula dengan benda2 kecik since this is ur first time saeng..boleh cuba bagi blog edit free ke..ini opinion akak la, as if kalau tieqa tak tau sangat cara nak cari sponsor macam mana. Hehehehe..apapun, good luck on ur giveaway and lemme know kalau dah buat GA tau. Surely join, InshaaALLAH :)

MrsExotic said...

Unnie, jom join ^^ New blog, new segmen! ^_^ http://mrsexotic.blogspot.com/2013/09/segmen-hi-there.html

Chanyong Shin said...

don't be afraid to try. if they are a real followers of yours, they will join your giveaway even though you didn't prepare any gift. I myself would love to join and support if you decided to throw a giveaway soon ^^ Do let me know if you need sponsors. Maybe I can chip in a thing or two ^^

sya isya said...

Akk buat la, Sya sokong akk. Nnti klu dh buat GA akk sendiri Sya tlg join n tlg promote kat blogger2 lain. Psl sponsor tu, akk buat stu entry ttg pencarian sponsor then akk copy paste la kat cbox org len. Insyallah akk akn dpt sponsor. Oh ya! Mse buat entry tu akk kne letak faedah2 jd sponsor GA tp xwajib la. Bg Sya lbih baik akk buat sbb bile akk letak "FOLLOWERS ANDA AKN BERTAMBAH" kat faedah2 tu nnti ramai bloggers akn tertarik. Good luck yaw kak!!

lisa seoby said...

akak buatlah ga. mesti ramai join.Boleh tambah kenalan Kalau akak jadi nak buat, Lisa nak jadi sponsor boleh?

Nur Izzah Insyirah said...

Akak! Jangan lupa vote for exo, ajak followers blog akak sekali yaaaaa :) http://starsrainingonme.blogspot.com/2013/09/vote-for-exo.html

E-Cha said...

unnie, try je la buat. saya tahu unnie punya giveaway akan dapat sambutan punya! unnie kan ada banyak followers. saya boleh tolong promote kan unnie punya GA. hehe kalau unnie buat, buatlah Infinite stuff jadi hadiah hehe mesti ramai nak join.

Miss Kpop said...

buat lh akq. klau hadiahnya exo's stuff sye join.. btw, doakn sye dpt straight A's for UPSR..