Tutorial : Twitter Twitcon Gif


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Next tutorial tieqa nak share cara untuk buat twitcon gif. Tutorial ni tieqa belajar dari Nafaa. Full credits to her. Nak tahu rupa gif tu boleh visit my twitter mrsbaekyeol.

1. Click twtkr
2. Sign in with twitter dan seterusnya ikut steps di bawah




3. Upload gif. Kalau korg malas nak buat gif sendiri, boleh dapatkan dekat Tumblr or Wehearit
4. Pastikan saiz gif tidak lebih dari 700. Kalau besar sgt boleh crop guna photoshop

3 comment [s]:

Abdul Hafizuddin Abdul Hashim said...

Dah buat banyak kali tapi tak boleh la :'(

AtiqahJaidin said...

@Abdul Hafizuddin Abdul Hashim : Rasanya saiz gif tu terlalu besar, cuba cari gif dlm 200kb

Nurhajar Danishy said...

Waaa...ThanKYU akak ! Jadi pun akhirnya..