Tutorial : Edit HTML Versi Baru {Designer}


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Act, ada blogger tanya tieqa pasal code HTML versi baru ni. Bagi pengguna Template Designer mesti dah tahu kan. Memang design HTML dah berwajah baru. Agak memeningkan sikit. Warna-warni gitu. Tapi cara dia sama je. Cuma ada beberapa coding yang tersembunyi. Sini, tieqa tunjukkan cara nak daptkan code yang asal.


1. Firstly, korang click dekat dropdown berwarna hitam macam contoh dkt atas ni.
2. Bila dah click nanti akan jadi macam ni kan?


3. Okay, tulisan warna biru tu coding template HTML. 
4. So, bila korg dah click KESEMUA dropdown a.k.a encik tiga segi tu, nt akan keluar 
coding yang lain. Then dah boleh edit macam biasa. 

8 comment [s]:

Syaza Raihanah said...

Salam. Nak tanya, macam mana nak guna Ctrl+F untuk edit HTML yang baru ni ya ?

Sya Lala said...

Oh ok ok . Baru tau . Time kasih kak : D .

Ain Pendek said...

Owh , baru tau hihi sbelum ni taktau , nk share siket kt kewan bole ? thx akak . :) blog akk cunlah ! hoho , akk thx tau , cntik sgt blog ni !

Syahirah Nabilah said...

Owwhh..mcm tu terima kasih unnie..saye dah boleh edit blog mcm biasa :D

Nurul AtiQah said...

@Syaza Raihanah : Waalaikumussalam, boleh refer dkt sini http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2013/04/tutorial-cara-cari-code-html-new-version.html
@Sya Lala : Sama2, dik :)

@Ain Pendek : Boleh, share la~welcome & thanks too :')
@Syahirah Nabilah : Sama2, dear. bagus la :)

Aulia Suci Wardina said...

Aka, mcmmne tick expand di edit html baru tu? coz adelaa guna tick expand. Pleasee help

Anis Amirah said...

tq sgt akak..sgt membantu

sahizatul sahimi said...

CTRL A, CTRL X, CTRL V. lebih mudah :)