Tutorial : Background Belakang Content (Blogskin)


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hari ni tieqa nak share tutor untuk letak background belakang body/content bagi blogskin. Atc, tieqa tak pasti tutor ni menjadi ke tak, sebab bergantung pada sesetengah skin tu jugak. Tapi, kalau nak cuba. Silakan.


| EXAMPLE |


1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code </style>
3. Copy code dekat bawah ni
<center>
<div style="background-image:url(URLBG);
width:900px;border-radius: 0px 0px 0px 0px;
padding:10px;margin-top:15px;">
<center>
4. Paste di bawah code </style>
5. Preview & save


Pink : URL background
Credit :  IzyanNazirah

10 comment [s]:

BilahBatrisyia #BudakTinggi said...

kak tieqa tuto ni mnjadi klw guna backgroung GIF je eah??,sbab bila saya guna background format JPEG,JPG and PNG tuto ni tak mnjadi :(

farhan irfan said...

hah tak jadi -_-

intan nursyafiqah said...

hmm~ tuto tuk bkn blogskin ada ?? >///<

nanieteukie said...

akak,saya buat jadi..tapi background tu ada dkt atas bukan dekat body :") huhuhuhuh

BilahBatrisyia #BudakTinggi said...

dah mnjadi kak tieqa!!!!!,gomawo

Nurul AtiQah said...

@BilahBatrisyia #BudakTinggi : Tak kisah rasanya, btw dah jadi kan? cheonman ^^
@farhan irfan : Cuba lagi :)

@intan nursyafiqah : Ada, tp utk template denim la~
@nanieteukie : Ouh, cuba paste dekat tempat lain pulak.

Nur Adila said...

Kalau simple template punya tak de ke?
Kalau ada pleasee buat tuto

ajwah_123 said...

kak..naper dia terkena skali ngan header?

BE AWESOME K-POP said...

URL BACKGROUND nak carik kat mana unnie ? :'3

Nurul Anisah said...

Thank you for the tutorial :D