Tutorial : Put Korean & Japanese Number


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Selamat pagi semua. Semangat nak update blog pagi-2 ni. Oklah hari ni tieqa nak share tutor cara untuk letak hangul & hiragana number dekat blog. Tutor ni sesuai kalau korang nak letak dekat 'About Section' for blogskin. Contoh macam ni


| EXAMPLE |

1. Dashboard > Template 
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code </style>
3. Copy code dekat bawah ni
#labelList {}
ul#label-list {
text-align:justify;
margin-left:-38px;
margin-top: -10px;
}
ul#label-list li {
display:inline;
}
ul, li {list-style-type: hangul;
}
4. Paste di atas code tadi
5. Lepas tu korang copy code ni
<li>
6. Paste dekat sebelah ayat yang korg nak letak nombor tu
7. Preview & save

Biru : Boleh tukar Hangul (Korean) atau
Hiragana/ katakana (Japanese)

Credit : KimKibum

9 comment [s]:

Intan Nursyafiqah said...

hehe...gumawo tuto ni unnie tiqah~ hehe..XD xsilap...:D

gadis_momo_love said...

kak tieqa, kalau nak tukar no lain pulak dlm hangul cmne pulak ek ? gomawa ^^

Nurul AtiQah said...

@Intan Nursyafiqah : Cheonmaneyo :) Hehe, nasib baik xD
@gadis_momo_love : Paste aje code < li > tu. Nanti dia automatic akan ada nombor lain.

Intan Nursyafiqah said...

hehe...XD

NamiE-ChAn ♥ said...

boleh tak buat tuto utk template designer?

Atin Tory said...

omo.. daebak3 ^0^ .. atin share tuto ye nanti hihi...

Nurul AtiQah said...

@Intan Nursyafiqah : Hehe :)
@NamiE-ChAn ♥ : Dah buat ^^
@Atin Tory : Boleh. silakan :)

Alya Rawrr said...

thanks unnie . menjadi :)

Diana Azhar said...

thanks for tuto unnie!