Tutorial : Letak Twitter Widget (New Version)


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tutor kali ni direquest oleh Nazeehah. Dia tanya mcm mana nk letak twitter widget. Act, tieqa dah penah buat tutor ni. Tapi disebabkan twitter telah di-upgrade. So semuanya dah berubah. Ni contoh twitter widget.


1. Login > Setting 



2. Lepas tu, click Widget

3. Click Create New


4. Then, korg edit mana yang patut. Lepas tu bole Create Widget



5. Lastly, copy code HTML dan paste ke dalam blog
6. Save.

8 comment [s]:

Mimieyy said...

Kalau paste dkat blogskin boleh ke? Xdapat pun.

Nurul AtiQah said...

@Mimieyy : Boleh :) make sure tweet awak tak private, baru tweet widget tu akan apppear :)

Ain Syazwina said...

Thanks :) menjadii ;)

Meera Aquarius Gurl said...

xboleh ke nak adjust width? harap boleh balas kat cbox sy..

http://ameera-itsallboutlife.blogspot.com/

anne lee said...

npe ta de domain pon?

Celine Tiang said...

mcm mana nak letak color?

Farhana Lee said...

Sweetie,unnie gunna nie ea.

fatinaziz said...

kenapa width dia lebar sgt ? mcm mana nk kecikkan ?