Tutorial : Dapatkan URL page


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Ada yang tanya tieqa, mcm mana nak dapatkan URL sesuatu page tu. Contohnya kalau kita buat tutorial. Then dekat mana nak dapatkn link utk page tutorial tu. Act, ramai yang dah tahu. Cuma tutor ni utk newbies. Ok jom start.

1. Dashboard > Create New Post


2. Taip tutorial or anything dekat new post tu
3. Bila sudah. Click Publish



4. Kemudian, click View


5. Sekarang korg copy URL dekat atas tu
6. Paste dekat code yang tieqa bagi ni
<a href="LINK" target="_blank">TITLE</a><br>
7. Kalau tak faham. Boleh refer dekat SINI 

4 comment [s]:

Fatin Farhanimm said...

thanks!dah lama cari tuto nie :))

Nurul AtiQah said...

@Fatin Farhanimm : U're welcome :)

Madam fafa said...

Errr, kalau nak dapatkan url page linkies atau bio macam mana ? Untuk navigate .

Nurul AtiQah said...

Sama je steps dia :)