Tutorial : Rainbow Link Hover (Blogskin)


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hai semuaaa. Hari ni dah masuk bulan september la. Cepatnya. Tak sedar pon O.O Btw hari ni tieqa nak share satu lagi tutor yang telah direquest oleh beberapa org bloggers. Diorang tanya, mcm mana nak buat link hover rainbow mcm ni


1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code a:hover {
3. Copy code dekat bawah ni
-webkit-background-clip: text;
color: white;
-webkit-text-fill-color: transparent;
background-image:-webkit-gradient(linear, left top, right top, from(#ea8711), to(#d96363));
background-image:-webkit-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-moz-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-ms-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-o-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
}
4. Kemudian, paste di bawah code tadi
5. Preview & save

Credit : AtinVIP

11 comment [s]:

Nurul Syafiqah said...

Baru nak request ! BTW nak try buat :B

Nurul AtiQah said...

@Nurul Syafiqah : Hehe, try la :)

Nurul Syafiqah said...

Oh, yes ! Dah jadi. Thanks kak Atiqah :D

Mohd Lokman Bin Ramli said...

salam ziarah.. ^_^. anda boleh buat tempahan MyQalam Quran Read Pen berkualiti tinggi dan banyak lagi barangan muslim di Muslim Bazaar.

http://muslimbazaar.mnmall.me/
atau melalui
http://lokmanramli.blogspot.com/

Purple Storyy said...

thankssssss! Dah jadiii ;)

Sarah Zulkifli said...

Tak jumpe lah ?

Nurul AtiQah said...

@Purple Storyy : Welcum..hehe :)
@Sarah Zulkifli : x jumpa yg mana??

♥BidadariJannah♥ said...

takde pun code tu :/

Farah said...

nak copy, sy credit awk :)

nurhamiza shuhada said...

thanks :) menjadi !

Cik Onie Chan said...

thanks