Tutorial : Put Scalloped Edges (Blogskin)

Tumblr_m0qk83j4ca1qzgt9no1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hai semuaa. Tieqa tengah siapkan beberapa header yg direquest. Mungkin esok siap semuanya. Tapi tak boleh janji, sebab tieqa kena siapkan assignments juga. Cuti pon still lecturer bagi kerja. Ermm. Okay lah. Now tieqa nak ajar korang cara untuk letak scalloped edges bagi blogskin. Tapi apa benda scalloped edges tu? Ha! tengok contoh dekat bawah ni.


:: Preview ::

1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f serentak dan cari code <html> or <head>
3. Copy code dekat bawah ni
<div style=" background-image: url('URL IMG'); top: -10px;  width: 100%; left:0px; height: 44px; z-index: 100; position: fixed; background-hover:filter:alpha(opacity=100);"></div>
4. Then, paste di bawah code yang korg cari tadi
5. Preview & save

Oren : URL image
Biru : Boleh ubah ikut citarasa korang. 

11 comment [s]:

nyza said...

thank you so much for your tuto . nyza cari gak tuto ney . thanx a lot tiqa . <3

Nurul AtiQah said...

@nyza : Hehe, u're welcome :)

Nur Farizah said...

Thanks a lot for the tutor. Dah lame kite cari tuto nih. Gomawo unnie..

Nurul AtiQah said...

@Nur Farizah : Nae, cheonmaneyo saeng :)

Nur Sabrinaa said...

Nak guna :)

celoteh ghades qidal said...

nk request header kt tieqa gak leh?tp cm ne?

fayun said...

thanks for the tuto dear! dah lama cari, akhirnya jumpa. thanks again! dan saya ambil satu freebies nya :)

tacaa zatty said...

Thanks TiQah. Btw, mana nak dapat URL IMAGE dia?

Maria H said...

Terima kasih sangat-2 ! :)

▽ Itik Kuning ▲ said...

Thnk's akak :D

Budak ini said...

Yobehh, cun melecun giler la kak. Daebak :)