Tutorial : Twitter Follow Button (Blogskin)


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Selamat pagi semua. Tuto kita utk hati ini tieqa nak ajar korang semua buat twitter follow button. Siapa yang takde twitter account tu, jangan malas-II pegi sign up sekarang! LOL. takde niat memaksa xD Amacam? nak tak? Orait meh sini tieqa nak tunjukkan. Dekat bawah ni contoh twitter follow button.


1. Dashboard > Template
2. Copy code dkt bawah ni
<a href="URLTwitter" class="twitter-follow-button">Follow @mrsbaekyeol</a><script src="//platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
3. Then paste dekat mana-II tempat yang korang nak
4. Preview & save

oren : URL Twitter
pink : username

20 comment [s]:

polovin said...

apa mksud url twitter tu ek? krg faham..

Nurul AtiQah said...

@polovin : Email / username twitter~

FyqaAfyq said...

Macam mane nak hilangkan jumlah followers yang tepi dye tu ehh ?

Nurul AtiQah said...

@FyqaAfyq : Rasanya jumlah followers tu mmg ada :/

Marha Safwah Amni said...

Salam . Thanks tuto nie . Btw kenape button saye xde warne ?? Hmmmmm

Nurul AtiQah said...

@Marha Safwah Amni : Waalaikumussalam. welcome, eh? mcm mana bole jadi mcm tu pulak 0.0

Aina Maisarah said...

wahh . thanks kak . menjadi ;) thank you thank you :)

Marha Safwah Amni said...

Thanks

Nurul Ain said...

Thanks!

Marha Amni said...

Thanks kak .

Marha Amni said...

Thankssssss

Farah Arina said...

Thanks for the tuto. :D

Wan Nabihah said...

thanks... menjadi! Hehehe

D' Atikahanum said...

Semua tuto akak bagi, semuanya menjadi. Thanks a lot akak. Saranghae. Heeee xP

Nuramirah Abdulamirudin said...

Thanks . Tuto akak yang ni menjadi pun ^^

Nur Afifa said...

thanks for the tuto :)

Pena Biru Sora said...

Thanks for the tutorial :)

Ehh SheraMasHas said...

nak paste kat mana url nye?

atiqahjaidin said...

@Ehh SheraMasHas : Paste dekat bahagian yg sy bold 'url twitter' tu

Diana Azhar said...

thanks! menjadi :)