Tutorial : Recent Twitter Visitors Widget (All Templates)

Tumblr_m7ztehrfuc1qcff4ao1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Siapa dekat sini ada twitter. Cer angkat kening sikit? Waa ramai tu. LOL merepek. Okay, bagi sesiapa yang ada twitter tieqa nak tunjukkan cara mcm mana nak letak recent twitter widget. Ni contoh recent twitter visitors. Tieqa guna kejap je widget ni. That's why list dia tak berfungsi xD



1. Click SINI

2. Tekan Sign in with Twitter
3. Lepas tu isi username twitter korang dan tekan Generate Code


4. Korang cuba scroll ke bawah sikit. Nanti korg akan nmpak box mcm gmbar kat atas ni kan? Okay, korg adjust mana yang patut. Bila sudah click Generate code
5. Next, untuk bagi twitter widget korg berfungsi. Korg scroll ke bawah sikit. dan click bahagian yang tieqa gariskan tu. Then tekan je Tweet


Template Designer /Denim / Washed Denim
1. Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript

Template Classic / Blogskin
1. Dashboard > Template
2. Cari code sidebar blog korang. Jika mahu paste di bahagian sidebar
3. Then, paste code yang korg copy dekat Generate Code tadi.
4. Preview & save

Note : Twitter Widget korg akan berfungsi dlm masa tak kurang sejam. 

2 comment [s]:

hazdnul shafina said...

salam.thanks for the tuto :)

Pistachio Sophia said...

terima kasih untuk tutor ni..sungguh bermanfaat.