Tutorial : Energy Saving Mode (Blogskin)

Tumblr_m83agobpdu1ryuiq5o1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hi semuaa. I'm back. Mcm apa yang korang tahu, tieqa hanya akan update blog tutorial ni pada hari cuti sahaja. So, selain dari hari cuti. tieqa takkan update apa2 tuto or freebies. Harap korg faham la ye. Ni pon tgh sakit tekak, dah bape hari takleh cakap. Sebab suara takde..ngee. Tapi jari still bole meng-hupdate. Okay lah, skrang ni tieqa nak share dkt korang cara untuk letak energy saving mode dlm blogskin. Nak tahu tak? Jom ikut step ni.


 Contoh energy saving mode

1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f dan cari code <head>
3. Kemudian, copy code dkt bawah ni
<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'>
</script><script type="text/javascript">if (window.jstiming) window.jstiming.load.tick('headEnd');
</script> <!-- save your energy --><script language='javascript' src='http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js' type='text/javascript'>
</script><!-- save your energy end --><script type='text/javascript'></script>
<script type='text/javascript'>
4. Paste di bawah code tadi
5. Preview & save.

13 comment [s]:

Aeisyah Hanum said...

nak try apply. Hehehe, thanks for the great tutorials.

Aeisyah Hanum said...

alamak tieqa. tak jadi la sebab dekat template yang akak pakai ni takde code head tu pun. Dah Ctrl + f pun tak jumpa T.T

Nurul AtiQah said...

Aeisyah Hanum : Kalau takde code tu, paste code < head > dkt bawah code < html >

Aeisyah Hanum said...

okay :))

Intan Aqilah said...

thanks,, menjadi :)

Nurul AtiQah said...

@Intan Aqilah : U're welcome :)

Sn Syazwina said...

Thanks :D

Hanim Syakirah said...

Tak jadi pun. :3

Nisa Single said...

Thanks Kak Tieqa,, menjadi laa... Love U!!!

Miss Whatever said...

Assalamualaikum..Akak,boleh tak saya re-post tutorial ni?

Nurul AtiQah said...

@Sn Syazwina& Nisa Single : U're welcome :)
@Hanim Syakirah : ouh. try again..kena cuba byk kali -,-
@Miss Whatever : Waalaikumussalam..boleh :)

Marha Amni said...

Thanks . JaDILAHHHHH

Nursyaza Fareha said...

sy nak repost tajuk ni..boleh tak kak.?hihi...nanti sy credit akak.k..:)