Tutorial : Make Your Own Cursor Effect

Tumblr_m7rmnq5vti1ry5nalo1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Hello. Just straight to d'point la. Ok, sekarang tieqa nak share dekat korang cara untuk buat cursor effect korang sendiri. Contohnya macam ni


1. Click SINI
2. Then korang ikut je step macam dekat bawah ni


3. Yang contoh tieqa bagi tu, korang boleh pilih corak lain. Ada macam-II corak dekat situ. So pilih la mengikut citarasa korang. Bila sudah. Click button warna oren tu.


4. Copy dan paste code tersebut ke dalam blog korang. Untuk template simple korang paste dekat HTML/JavaScript. Untuk template classic pulak, paste dekat bahagian sidebar.
5.Wait! sebelum tu. Kalau korang perasan after korg paste code tu dlm blog. Nanti akan ada satu button yang macam ni

6. Orait! button ni untuk mengawal cursor effect. Contohnya kalau korang dah taknak pakai effect tu just tekan Switch OFF. Ha! gitu. Haha.
7. Sekarang dah boleh save.

13 comment [s]:

NSAG said...

Kak Tiqah thanks!! lawa sgt...!Saye nk minta maaf saya ambil gambar chibi gif. yg akak ltk dlm blog..Saya dh creditkan.^_^

Nurul AtiQah said...

@NSAG : U're welcome..it's okay, Ambil je :)

Anis Amila said...

thanks kak tiqah , btw , cam mana nak tekan ? tk boleh nak tekan pun switch off kt blog Anis ,

Nurul AtiQah said...

@Anis Amila : U're welcome :) tekan dkt button tu. cuba lagi :)

Anis Amila said...

tk boleh .. :(

Nurul AtiQah said...

boleh, akak dah visit blog kamu..button tu berfungsi ^^

sabrinashekhahmad said...

thanks :)

Hanis❤ said...

akk. mcm mana tak nak bnda switch off dan on tu ?

Zurin Aryn said...

Akkk, mcm mane nak suruk kan eh? Sy guna blogskin.

Fatin Nur'Aqillah said...

Akak macam mana nak sorokkan on/offf tu?S

Husna Nordin said...

Akak, kalau nak hidekan button on/off tu boleh tak?

Nur Syada said...

Saya nak buat cursor nama ' Exo '. Acaner ehh? x3

Sunz said...

Kalau nak buat cursor icon tu nama sendiri ada tutorial x..? Tq.