Tutorial : Sticky Post


Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tuto kali ni tieqa nak ajar korang cara untuk buat sticky post. Sticky post tu apa? Sticky post tu ialah post melekat. Kiranya post tu akan kekal dekat page utama blog sehingga tarikh yang ditetapkan. Selalunya blog yang ada segmen or contest selalu buat sticky post ni.

1. Dashboard > New Post > Tulis macam biasa dekat ruangan post tu
2. Bila dah siap. Publish Post
3. Then korang pegi dekat Post Options. Lihat contoh di bawah ni




1. Click Post Options
2. Tick Scheduled at
3. Tetapkan tarikh korang nak post tu sampai bila
4. Tetapkan masa korang nak post tu sampai bila
5. Bila dah sudah. Publish Post.

1 comment [s]:

Ween said...

post options tu nak cari mana? -.-