Tutorial : Letak Smiley Dalam Cbox

Tumblr_m5s9kudbty1rsinjto1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Morning morning alls. oh yeay! Gimp dah ok. happy happy. LOL. Tapi seriously tieqa mmg tak reti nak transparent guna PS. forever kuno la me -__-. Okay lah tuto untuk hari ni sangat simple. and tieqa sure ramai yang dah tahu *angguk-angguk*. Bagi yang still tak tahu macam mana nak letak smiley dalam cbox. Bole rujuk tuto ni.

1. Sign in Cbox. Bagi yang belum register. Sila register dulu.
2. Lepas tu pergi dekat Options




3. Click Smilies
4. Then korang akan nampak banyak smiley dekat situ kan? okay sekarang replace smiley yang dia dah bagi dengan smiley pilihan korg.


5. For d' 1st step, paste URL smiley. 2nd steps letak je apa-apa simbol dekat situ. contohnya macam :) :( >.< T__T ^_^
6. Kalau rasa box yang dia bagi tu tak cukup. Korg boleh tambah, just click New Row
7. Lastly, tekan Save Changes. Done!

Smiley bole dapatkan di SINI, SINI, SINI

4 comment [s]:

Cik Aishah said...

Thanks..Tutor nie membantu saya..:)

Suri d'Laman said...

slm.. thanks atiqah.. sis brjaya tukar icon.. and amik freebies icon ckit yer.. :D

Balqis Azzahra Shamsul Anuar said...

thank you..

Ilman Nafia said...

Saya guna smiley2 ya sis. Thanks unt tuto ni :)