Tutorial : Letak Link Pada Banner or Gambar

Tumblr_m0zd3ptx9a1r9bipco1_500_large

Assalamualaikum and annyeonghaseyo. Tuto ni di request oleh Auni. Dia tanya macam mana nak link kan banner or gambar dekat sesuatu blog or website. Okay jom mula.

1. Dashboard > New Post > Letak picture yang korang nak link tu. Contoh.


2. Lepas tu click picture dan tekan Link



3. Nanti akan keluar box macam ni. So, korang letak link dekat bahagian Web address. Then tekan OK


4. Done.

p/s: saya masih menggunakn dashboard yg lama. -_-'

6 comment [s]:

Nur Auni (FTI) said...

okay .. thanks kaq

Nurul AtiQah said...

@Nur Auni (FTI) : U're welcome, Auni :)

AsmarArafad said...

Tq dgn tutorial ini saya dah tahu
http://asmarpunyablog.blogspot.com

Noor said...

akhirnya..dpt gak tuto ni..tq sudi share..
sy follow ye..
http://loveprettydinda.blogspot.com/

Farrah Arbain said...

Oh macam ni rupanya. tapi kalau nak letak kat sideba macam mana pulak?

selatmerah said...

Salam,
Singgah dan jengah
terima kasih info
nice blog too.
:) rimba,benua dan dunia